Followers

Wednesday, May 30, 2012

untukMu...UntukMu

Waaaa...sekarang iffah dah besar....umur 2thn lbh.....erm...lama dah aku tak udate blog kakak....dah mcm ape daaa...huhuuhu...gmbr pn tak update2 lg..Iffah skrg dah pnd bercakap...kdg2 smp tak dpt tangkap ape yg dia ckp.... syg sesangat ngn kakak....sbb nyer dia seorang yg bijak,pandai n manja...semoga mejadi seorang ank yg solehah syg ku....o.k la...ape2 nnt ade ms..mummy update lg blog kakak..nnt akak da besar ble bc coretan mummy utk kakak...hehe.. Yang pasti akak kena igt mumy n daddy sygkan akak lbh dari segalanya sayangkuuu...

Thursday, August 25, 2011

system problem

Aish...nape pyh sgt nak follow orang nih....problem plak benda alah nih....huhuhuu....kepada blogger2 yang len....sorry kalo sy blom dapat lg nak follow korang....ade masa ade rezeki akan aku follow balik korang semua...bersabar lah yeah..dah beberapa hari nih dah tak dapat nak follow balik korang...huhuhu...ape2 pon....SABAR je lah aku....
Erm...Selamat berpuasa..selamat bekerja bagi yang masih berkerja...yang dah bercuti raya...Selamat bercuti Raya...Salam Aidilfitri maaf zahir batin...salam siber sekali...hehehe...

Tuesday, June 21, 2011

Cara Pemakaian tudung menjadi Haram



Syukur alhamdulillah aku dapat info baru hari ini...kalau bukan kerana hamba Allah yang punya blog lawat blog aku...aku tak kan tau ade jugak cara pakai tudung menjadi haram...Aku ucap terima kasih bebanyak la ngn hamba Allah Critical Angelni coz dari blog dia ni la aku baru dapat ilmu baru bagaimana pakai tudung pun bole jadi haram terutama sekali bab gambar pertama tu,baru sekarang tahu...kalo bab kerja yang mewajibkan pakai tudung menampakkan dada dan leher tu...aku serahkan pada Allah je...niat aku bukan nak tunjuk pon...sesapa reramai kite terjah blog ni...banyak info berguna yang maybe kebanyakkan kita tak tau...

Monday, June 20, 2011

Tinjau-tinjau perolehan Menteri


Ini apa yang Menteri dapat ? betul ke ? renungkan lah .....

1. Bercuti keluar negara sekali setahun terutama selepas persidangan Dewan Negara
- semua perbelanjaan ditanggung oleh kerajaan termasuk tiket penerbangan, hotel, duit poket sebanyak RM50,000.00. Kalau tidak bercuti keluar negara seorang menteri boleh menuntut sebanyak RM50,000.00 tanpa resit.

2. Bil letrik percuma ditanggung oleh kerajaan Malaysia

3. Bil Air percuma ditanggung oleh kerajaan Malaysia

4. Bil telefon percuma ditanggung oleh kerajaan Malaysia

5. Peruntukan perkakasan dapor/perhiasan rumah dll boleh dituntut setahun sekali sebanyak RM40,000.00

6. Sebuah kereta Mercedes S320, di lengkapi dgn telefon bimbit,satu pemandu,minyak percuma.Kalau guna khidmat pemandu kementerian, dapatlah duit percuma.(perdana sebagai kereta rasmi semata-mata)

7. Semua pemberian derma seperti kepada perkahwinan, kematian,atau pemberian kepada badan kebajikan kebajikan boleh dituntut.http://www.blogger.com/img/blank.gif

8. Boleh mengadakan rumah terbuka setiap hari raya, segala perbelanjaan ditanggung oleh kerajaan. Kebiasaan Menteri menuntut sebanyak RM400,000.00

9. Setiap menteri biasanya tuntutan mereka sebanyak RM45,000.00 semua elaun perbelanjaan tidak termasuk elaun-elaun dalam slip pendapatan bulanan.

Jadi, tunggu apa lagi, semua pakat turun pada 9 Julai ini - ajak semua kawan-kawan dan saudara mara.rujukan daricina islam

Tegakkan Keadilan...Demi keamanan....

Sunday, June 19, 2011

Zaman yang paling Rasullah SAW takuti


Daripada Abu Hurairah ra berkata : Rasulullah SAW bersabda :”Lagi akan datang kepada manusia tahun-tahun yang tandus (kemarau panjang). Dan pada waktu itu orang yang berdusta dikatakan benar dan orang yang benar dikatakan berdusta. Orang khianat akan disuruh memegang amanah dan orang yang amanah dikatakan pengkhianat. Dan yang berpeluang bercakap hanyalah golongan “Ruwaibidhah”. Sahabat bertanya, “Apakah Ruwaibidhah itu hai Rasulullah?”. Nabi SAW menjawab, “Orang yang kerdil dan sebenarnya hina dan tidak mengerti urusan orang ramai”.


Zaman yang disebutkan tadi adalah zaman ketandusan. Tandus di segi material dan juga tandus di segi pemikiran. Orang yang benar akan diketepikan dan orang yang khianat serta fasiq akan di sanjung dan dibesar-besarkan.

Orang yang benar tidak diberikan peluang untuk bercakap. Yang berpeluang bercakap hanyalah peribadi-peribadi yang hina dan sebenarnya tidak tahu bagaimana untuk menyelesaikan masalah-masalah yang dihadapi oleh masyarakat.

Rujukan :
http://rockapak.org/forum/index.php?topic=32.0

Friday, June 17, 2011

Jessie J feat (B.O.B)

Seems like everybody's got a price,
I wonder how they sleep at night.
When the tale comes first,
And the truth comes second,
Just stop, for a minute and
Smile
Why is everybody so serious!
Acting so damn mysterious
You got your shades on your eyes
And your heels so high

That you can't even have a good time.
[Pre-chorus]
Everybody look to their left (yeah)
Everybody look to their right (ha)
Can you feel that (yeah)
Well pay them with love tonight...
[Chorus]
It's not about the money, money, money
We don't need your money, money, money
We just wanna make the world dance,
Forget about the Price Tag
Ain't about the (ha) Cha-Ching Cha-Ching.    / tukarkan kepada ni (kencing2)
Aint about the (yeah) Ba-Bling Ba-Bling    / (Baling la,Baling la)
Wanna make the world dance,
Forget about the Price Tag.
[Jessie J - Verse 2]
We need to take it back in time,
When music made us all UNITE!
And it wasn't low blows and video Hoes,
Am I the only one gettin'... tired?
Why is everybody so obsessed?
Money can't buy us happiness
Can we all slow down and enjoy right now
Guarantee we'll be feelin
All right.
[Pre-chorus]
Everybody look to their left (yeah)
Everybody look to their right (ha)
lyricsalls.blogspot.com
Can you feel that (yeah)
Well pay them with love tonight...
[Chorus]
[B.o.B]
Yeah yeah
well, keep the price tag
and take the cash back
just give me six streams and a half stack
and you can keep the cars
leave me the garage
and all I..
yes all I need are keys and guitars
and guess what, in 30 seconds I'm leaving to Mars
yes we leaving across these undefeatable odds
its like this man, you can't put a price on the life
we do this for the love so we fight and sacrifice everynight
so we aint gon stumble and fall never
waiting to see, a sign of defeat uh uh
so we gon keep everyone moving their feet
so bring back the beat and everybody sing
it's not about...
[Chorus x2]
[Jessie J -Outro]
Yeah yeah
oo-oooh
forget about the price tag
[End]


>kalo btol la dunia ni tak perlukan duit,guna sistem Barter je...macam mana la ye?AMAN?PERANG? aku rasa aman kalo tak de orang yang TAMAK dari SEGALA bentuk tamak dari sekecil2 tamak ke besar2 tamak..

Thursday, June 2, 2011

JOm...JoM...Jom...JOin segmen at here

Assalamualaikum dan selamat pagi semua...ha...hari ni aku nak try join contest yang blogger ni buat....waaa....insyallah dapat....1st time join contest macam ni...nak support gak segmen2 macam ni...mana tau da rezeki...tgk je hadiah yang di sediakan kat bawah tu...jeng2...kat sini payah nak dapat tu...kalo menang dapat jugak hadiah dari seberang nun jauh di sana...





















kalo korang nak try contest ni mai la ramai2 serbu blogger ni...lama lagi 14June ...da masa lagi kalo nak join....



Ok, utk kengkawan semua, jom join GA ni.. KLIK DISINI ok kalau nak join..Syarat2 join GA ni:

1. Buat 1 entry paling kretif pasal giveaway ni dengan tajuk

"GiveAway EdY : Jangan Main-main!"...



(letak banner giveaway pada entry dan pastikan kat entry korang ada link terus ke entry contest ini)


2. Jadi follower blog penganjur GA...ni semestinyer..
3. WAJIB TAG sekurang-kurangnya seorang blogger dan make sure dieorg tahu...

So...orang yang aku nak ajak sekali ni erm...kalo tak bukan kengkawan aku sendiri...
miss ella and miss azza